test
Back to top

Over ons

Persoonlijker, makkelijker, eerlijker en milieuvriendelijker. Bij Collect & Deliver zijn we ervan overtuigd dat het versturen en ontvangen van pakketjes beter kan. Dankzij slimme technische innovaties en door het traditionele logistieke model op zijn kop te zetten, geven we doorgewinterde bezorgers weer de tijd om hun klanten zo goed mogelijk te bedienen. Tegen een eerlijke beloning.
De organisatie bestaat uit:

Een platte centrale waarin de IT-structuur, customer service en administratie is geregeld.

Distributie regio's met daarin in-en overslag depots.

Aan deze depots zijn distributieroutes gekoppeld: elke chauffeur heeft zijn eigen vaste route.

Ons collectief
Elke dag rijden door heel Nederland bezorgauto’s van duizenden verschillende vervoerders. Van regionale transportbedrijven tot ZZP’ers. Elke dag bezoeken meerdere voertuigen met verschillende logo’s dezelfde straten. Niet erg efficiënt en niet erg milieuvriendelijk. Collect & Deliver bundelt deze krachten in een collectief met één duidelijk gezicht. Dankzij onze logistieke software kunnen consumenten en zakelijke gebruikers eenvoudig gebruik maken van dit netwerk van voertuigen die al rijden.
Onze klanten
We beschouwen iedereen bij wie we aan de deur komen als onze klant. En dat zijn bij ons geen nummers maar personen met een naam en gezicht. Mensen die hun vertrouwde bezorger rechtstreeks kunnen bereiken als een bezorg- of afhaaltijdstip niet uitkomt. Of wanneer ze niet op het afleveradres, maar een straat verderop zijn. Eén berichtje en we passen de route automatisch en eenvoudig aan. En als het zo uitkomt, nemen we ook meteen dat pakketje van die andere vervoerder mee. Onze systemen zijn daar op ingericht dus daar doen we niet moeilijk over. Alles voor onze klanten! Bovendien vinden wij: hoe minder auto’s in de straat, hoe beter!
Onze bezorgers
Tweehonderd pakketten per dag zijn voor de meeste bezorgers in Nederland geen uitzondering. En ondanks die aantallen, is hun beloning mager. Dat doen we anders bij Collect & Deliver. Bij ons worden individuele pakketvervoerders franchisenemer. Zelfstandige ondernemers met een eigen klantenkring en route. Ze worden niet langer geleefd door kwantiteit, maar krijgen de ruimte voor kwaliteit.
De inzet en energie van onze franchisenemers worden beloond. Ze krijgen betaald voor het afhalen en afleveren van een pakket, én voor het aanbrengen en onderhouden van (nieuwe) relaties. Waar de verdeling bij de traditionele logistieke organisaties ligt op 80% voor het bedrijf en maximaal 20% voor de vervoerder, is dat bij Collect & Deliver eerder andersom. Bij ons géén hoge overheadkosten en winstmarges, maar een eerlijke en fatsoenlijke beloning voor de franchisenemers.
Ons team
Collect & Deliver is opgericht door een team met samen ruim een eeuw ervaring in de post- en pakketindustrie. We weten waar en hoe het beter kan. Waar ontvangers om vragen. Waar ervaren bezorgers tegenaan lopen. Samen met ons netwerk van strategische partners in de distributie, post- en grafische wereld, bieden wij een alternatief voor de grote namen in de pakketindustrie.

Heb je een vraag?

Ontvang je graag meer informatie, een offerte of heb je een vraag over één van onze producten en diensten? Vul dan dit contactformulier in en wij nemen zo snel als mogelijk contact met je op.